"Arra számítunk, hogy a Mass Effect 2 2010 egyik legnagyobb címe lesz." - nyilatkozta Ray Muzyka, a BioWare alapítója és vezérigazgatója. "Nagyon büszkék vagyunk a játék általános kritikai és üzleti sikerére is."

A játék 96%-os átlageredménnyel büszkélkedhet a Metacritic-en, ami minden idők egyik legmagasabb eredménye: olyan más címekkel versenyez, mint a Bioshock, az Orange Box és az Uncharted 2.

Adrien Cho, a játék producere szerint azért is sikerült ez a szép eredmény, mert az első játékkal kapcsolatban maximálisan figyelembe vették a játékosok véleményét és esetleges panaszait.

"Mindenáron arra törekedtünk, hogy orvosoljunk minden olyan problémát, amelyet a játékosok felhoztak... Így a sajtó nem tudott semmit sem kritizálni, mert remélhetőleg az összes gikszert helyreütöttük."

A Mass Effect 2 szerény véleményem szerint tényleg nagyszerű játék lett (lásd majd következő PC Guruban), de azért azt is hozzá kell tennünk, hogy ez az "orvoslás" kicsit hentes és mészáros módjára történt. Suta a mékó (az első rész hatkerekű járgánya) irányítása? Semmi baj, kiszedjük! Túlságosan kaotikus és semmitmondó a páncélok és fegyverek megtalálásának rendszere? No problem, ezentúl ténylegesen csak egy páncél lesz és csak néhány fajta fegyver!
Na jó, kicsit cinikus vagyok: a Mass Effect 2 tényleg kitűnő lett és megérdemelten zsebelte be a szép eredményeket.