• 20 éves a Slitherine
  • Annak idején három ember alapította meg a stúdiót
  • Kezdeti céljukat ma is követik a háborús stratégiákkal

A Slitherine neve valószínűleg ismerősen csenghet azoknak, akik szeretik a háborús stratégiai játékokat. A stúdió immár húsz éve fejleszt és ad ki ebben a zsánerben programokat. Első játékuk a Romai Birodalomban játszódó Legion volt, legutóbb pedig a Panzer Corps 2-t hozták el nekünk, és már azt is tudjuk, hogy egy Starship Troopers RTS-en is dolgoznak.

A 20. évforduló alkalmából Iain McNeil vezérigazgató a következőket írta egy nyílt levélben: „az elmúlt húsz évben szembenéztünk kihívásokkal, lefektettünk szilárd alapokat, végignéztük, ahogy kis híján összedőlt, hoztuk rossz és remek döntéseket is. Barátokra és riválisokra leltünk. Kiadtunk jó és rettenetes játékokat. Amikor a dolgok rosszra fordultak, felnőttünk és új szintre léptünk.

Manapság a Slitherine és a Matrix Games példanélküli növekedéssel néz szembe, a lehetőségek sokkal jobbak, mint korábban voltak. Magabiztosan nézünk szembe a jövővel és megígérjük, hogy továbbra is gyártjuk a játékokat a stratégiák szerelmeseinek és sohasem felejtjük el, hogyan kezdődött mindez. Köszönöm mindenkinek, hogy velünk tartottatok ezen az utazáson.”

A szülinap örömére a Slitherine egy videót is kiadott, amit eme sorok alatt ti is megtekinthettek.