Valamikor jövő nyáron fog megjelenni az első Mass Effect-anime az EA és a FUNimation felügyelete alatt. A film munkálatait a tokiói illetőségű T.O Entertainment csapata végzi, akik egyelőre csak annyit árultak el a projektről, hogy egy „sci-fi történet lesz a Mass Effect-széria gazdag univerzumában.”

A film természetesen szoros együttműködésben készül a sorozatot kitaláló BioWare gárdájával, olyannyira, hogy Casey Hudson a FUNimation elnök-vezérigazgatójával, Fukunaga Gennel és a T.O Entertainment vezérigazgatójával, Takeicsi Hondával együtt az ügyvezető producer szerepét tölti be a munkálatok során.

Még valami: Ősszel egy újabb Mass Effect-regény fog megjelenni Deception alcímmel ellátva. A William C. Dietz által írt kötet ismét Gillian Grayson körül bonyolódik, aki miután megmenekült egy újabb szörnyű tudományos kísérlet elől, egy radikális csoport tagjai közt találja magát, akik úgy gondolják, hogy Grayson egyre erősebb képességei az átlagos emberek fölé emelik őt, hősünknek így választania kell a sorsa és az emberiség között.