Michael Pachter a GamesIndustry stábjával beszélgetett a Call of Duty-széria jövőjéről. Az elemző egyetért kollégája, Ben Schachter megállapításával, miszerint a különböző piaci tényezők, a gyengülő konzoleladások, és a stílus kifáradása miatt az Activision nagyágyúja valószínűleg elérte a csúcsát.

Pachter szerint tavaly a Battlefield 3 sikeresen csábította át a játékosok egy részét, idén pedig az új Medal of Honor és a Halo 4 még több játékost késztethet váltásra. Ennek egyik oka az lehet, hogy a futurisztikus körítés nem ragadja majd meg annyi ember fantáziáját -- vélekedik Schachter.

Jövőre még több játékos hagyhatja ott a CoD-ot, ugyanis Pachter becslése alapján 2013-ban nem csak a Respawn Entertainment rejtélyes új játéka fog megjelenni, hanem a Bungie is kiadja a Destiny kódnév alatt futó projektjét, valamint ekkor jön majd a Battlefield 4 is. A felhasználók távozása ellenére azonban nagy valószínűséggel továbbra is a Call of Duty lesz az év legtöbb példányban fogyó játéka, s Pachter szerint ez a helyzet maradni is fog, ameddig meg nem jelenik az új GTA.

„...az Activisionnek nem kell aggódnia, ha eltűnik a játékosok egy része. Egy jelenséget alkottak, amit mások utánoznak.” -- Michael Pachter