• 2018-ban nagyjából 34 milliárd forintot költöttek a magyar gamerek
  • Ez 2 milliárd forintos növekedés egy év alatt
  • A World of Tanks PC verziójának 629 ezer magyar felhasználója van

A magyar videojátékos piacra vonatkozóan ritkán kapunk konkrét számadatokat, ez a mostani azonban ilyen kivételes alkalom, a NewZoo és a Wargaming frissen publikált sajtóközleményéből kiderül ugyanis, hogy 2018-ban 118 millió dollárt, átszámítva nagyjából 34 milliárd forintot költöttek a magyar gamerek videojátékokra.

34-milliard-forintot-koltottek-videojatekra-tavaly-a-magyarok.jpg

2017-hez viszonyítva ez növekedést jelent, akkor ugyanis 32 milliárd dollár volt a teljes forgalom. Ezzel persze még nem tudunk versenyezni a nyugat-európai országokkal, ahol nemcsak a lakosság nagyobb, hanem a fogyasztói szokások is mások - az élmezőnyt Németország (6012 millió dollár), az Egyesült Királyság (5616 millió dollár), Franciaország (4091 millió dollár), Spanyolország (2735 millió dollár), Olaszország (2689 millió dollár) és Oroszország (1810 millió dollár) alkotják. A Wargaming azonban így is elégedett a magyar piaccal.

„A magyar piac rendkívül fontos a Wargaming számára. A Wargaming-játékok Magyarországon regisztrált felhasználói fiókjainak száma 1 639 888, ami egy igazán elismerésre méltó szám” - mondta Karel Drda, a kelet-európai régió közönségkapcsolati felelőse.

A Wargaming-portfólió legnépszerűbb játéka itthon - nem meglepő mód - a World of Tanks PC verziója, melynek több mint 629 ezer regisztrált magyar felhasználója van.