Több mint két éve zajlik az Activision és az egykor az Infinty Wardnál dolgozó fejlesztők pereskedése. Az ügy 2010 márciusában robbant ki, amikor is a stúdió két fejese, Jason West és Vince Zampella a kirúgásuk után azzal vádolta a kiadót, hogy mondvacsinált okokkal küldték el őket, valamint, hogy visszatartották a nekik és a dolgozóiknak járó prémiumokat. A perükhöz 38 dolgozó csatlakozott, akik később a főnököket követve elhagyták a stúdiót.

A Polygon információi szerint az Activision ma 42 millió dollárt fizetett a 38, pénzét hiányoló dolgozónak, ám ez még nem az elhúzódott per vége, hanem csak egy taktika, ugyanis így a kiadó jogi csapata Westre és Zampellára koncentrálhat azzal, hogy a többi felperes kérelmét kielégítették -- vagy legalábbis ez volt a terv.

Az Infinity Ward Employee Group a kifizetett pénz ellenére tovább pereskedhet, hiszen -- a meglátásuk szerint -- ennél jóval többel tartoznak nekik: a becslések szerint több százmillió dollárral, ha az egyéb juttatásokat és licencdíjakat is beleszámoljuk. A csoportot képviselő ügyvéd felháborítónak tartja, hogy ennyit kellett várniuk, s szerinte ez a lépés csak azt bizonyítja, hogy valóban szerződést szegett a vállalat.

A per jelenlegi szakaszában az eddig feltárt bizonyítékokat ismertetik, jövő héten pedig a tényleges tárgyalásra is sor kerül, bár végleges döntést még ne várjunk.