• 5 millió példány fogyott eddig a South Park: The Stick of Truth-ból
  • A következő résztől, a The Fractured But Whole-tól még nagyobb sikert remél a kiadó, mivel azt egy belső csapat fejleszti az eredeti alkotók bevonásával
  • South Park: The Stick of Truth teszt

Igencsak meglepő adatra derült fény a Ubisoft 2016-os fiskális évének harmadik negyedét taglaló pénzügyi jelentéséből: a South Park: Stick of Truth-ból már több mint 5 millió példányon adott túl a francia kiadó. Ugyan a jelentésből nem derül fény arra, hogy ez a szám a viszonteladókhoz leszállított vagy a ténylegesen eladott egységeket jelöli, de akármi is a helyzet, mindenképpen meg elismerésre méltó teljesítmény ez egy rétegjátéknak számító, provokatív témákat felvonultató, M-es korhatármatricával ellátott programtól. Pláne, hogy alig tíz hónappal ezelőtt még csupán 1.6 millió eladott példányról tájékoztatta a befektetőket a Ubisoft.

Hogy mitől lódultak meg ennyire az eladások, arról nem szól a fáma (talán az animációs sorozat remekül sikerült 19. évada is közrejátszott ebben), ám a E3 során bejelentett South Park: The Fractured but Whole című új játéktól még jobb számokat remél a francia cég. Hogy miért? Nos, több okból kifolyólag is.

A Ubisoft pénzügyi igazgatója, Alain Martinez bár a The Stick of Truth nagyon kellemes meglepetéssel szolgált az eladások terén, de azt egy külsős cég, az Obsidian Entertainment fejlesztette. A The Fractured But Whole ezzel szemben „családon belül” maradt, hiszen azt a Ubisoft San Franciscó-i irodája készíti, így a kiadó még inkább magáénak érezheti a projektet, és persze könnyebben kontrollálhatja a munkálatokat is.

A vállalat ügyvezető igazgatója, Yves Guillemot azt is megemlítette, hogy a South Park alkotói, Matt Stone és Trey Parker hatalmas vehemenciával vetették bele magukat az új epizód megalkotásába, és rengeteg energiát fektetnek bele, hogy egy még jobb programmal rukkolhassanak elő. Guillemot azt is kiemelte, hogy nagyon ritka a licenszelt játékok esetében, hogy az eredeti franchise alkotói ilyen mélységig belevonódjanak a fejlesztés folyamatába, ez pedig minden kétséget kizáróan komoly előnyt jelent a The Fractured But Whole számára. Az RPG játékok elé görbe tükröt tartó alkotásról egyébiránt nem sokat lehet még tudni, csupán annyit, hogy valamilyen módon folytatja a The Stick of Truth történetét, és a manapság nagyon divatos szuperhősös tematika is felbukkan benne, vagyis kedvenc alsós diákjainkkal álarcot és köpönyeget öltve kell megmentenünk Southpark városát egy fenyegető gonosztól.