• Játék közben kapott rohamot egy 17 éves brit fiatal, Aidan Jackson
  • Barátja, a 20 éves Dia Lathora Texasból értesítette a rendőrséget

Nem mindennapi történetet közölt le nemrégiben több angol lap is, melynek két gamer a főszereplője, akik közül ha az egyik nem talpraesettebb, akkor könnyen szomorú vége is lehetett volna az esetnek.

Az Angliában élő, 17 éves Aidan Jackson és a 20 éves, texasi Dia Lathora éppen online játszottak, amikor utóbbi egyszer csak fura hangokat hallott a headsetből. Rájött, hogy Aidan valószínűleg rohamot kapott, ezért gyorsan elkezdett segítség után nézni.

7000-kilometer-tavolsagbol-kuldott-segitseget-egy-gamer-a-rohamot-kapo-tarsanak.jpg

Diának sajnos nem volt meg Aidan szüleinek telefonszáma, óriási szerencsére azonban a címe igen, ezért némi kutatást követően értesíteni tudta a helyi rendőrséget, akik a mentőkkel együtt nagyjából 40 perccel a rohamot követően érkeztek a helyszínre. A szülők gyorsan fel is rohantak Aidan szobájába, ahol megtalálták a fiút rendkívül zavarodott állapotban. Aidan szerencsére megúszta komolyabb következmények nélkül, de mivel egy éven belül ez már a második rohama volt, ezért további vizsgálatok várnak rá.

"Hihetetlenül hálásak vagyunk Diának azért, amit tett, sokkolt bennünket a tény, hogy úgy tévéztünk lent, hogy közben semmit sem tudtunk az egészről" - mondta a fiú édesanyja.

Kép: Daily Mail