A napokban egy, a szokványostól teljesen eltérő történet látott napvilágot, mely a 16 éves Jordan Herzogról szól, akit édesapja azért vett ki az iskolapadból, hogy a Fortnite-világbajnokságra gyakorolhasson.   

„Többet ér egy kiadós séta a friss levegőn. Focizz a barátaiddal. Sportolj valamit, és ne pedig a gép előtt görnyeszd a hátadat.” Hangzatos és jól ismert kijelentések ezek, mondhatni közös idézetek azoktól a szülőktől, akik rossz szemmel néznek gyermekeik túlzásba vitt videójátékos szokásaira. Emiatt a legtöbben korlátozni, esetleg tiltani próbálják a monitor vagy a kontroller béklyójában ragadt sarjakat, azonban Jordan Herzog (játékos nevén Crimz) esete furcsamód pont ezen anyai-apai próbálkozások görbe tükrének iskolapéldája.

a-16-eves-srac-akit-a-fortnite-miatt-kivettek-az-iskolabol.jpg

A 16 éves Jordan már hatéves korában profi Halo-játékosnak számított, 12 évesen szinte sorra zsebelte be a helyi videojáték-bajnokságok pénzdíjait (eddig összesen 60.000 dollárral lett gazdagabb), tavasszal pedig bejutott a 3 millió dolláros fődíjazású Fortnite vb-re, amely július 26. és 28. között kerül majd megrendezésre.

Az eset óta Jordan naponta 8-10 órát tölt el a szóban forgó, népszerű battle royale-játék világában, sőt, néha még a 14 is becsusszan, édesapja, David pedig a legnagyobb lelkesedéssel támogatja fia karrierjét, ráadásul még az iskolából is kivette az idei tanévre. Az apuka eddig 30.000 dollárt fektetett Jordan ”tréningjébe”, hogy a lehető legkorszerűbb eszközöket biztosítsa számára, a családi nyaralásukat elhalasztották, és még egy Maseratival is megajándékozta, aminek rendszámtábláján a fiú játékosneve [CRIMZ] olvasható.

Az egyébként videojátékos termékek értékesítésével foglalkozó apukát sok negatív kritika érte a fia karrierjéhez való hozzáállása végett, ám elmondása szerint azért, mert esportról, és nem pedig valamiféle fizikai sportágról van szó.