• A 3D Realms is szeretett volna egy Alien-játékot
  • A Disney itt is közbelépett a jogtulajdonos felvásárlásával

Nem csak a Boss Key Productions szeretett volna egy, az Alien-univerzumban játszódó játékot a tető alá hozni: a Duke Nukemről ismerős és újabban leginkább a retró-shooterekkel hódító 3D Realms is szeretett volna egyet. Az Aliens: Hadley’s Hope, hasonlóan a Boss Key koncepciójához a második film (Aliens, vagy ha úgy jobban tetszik, A bolygó neve: Halál) által lefektetett alapokra építkezett volna.

A Slipgate ironworks közreműködésével egy kifejezetten többjátékos PvE lövöldét szerettek volna tető alá hozni, melyben két csapat (a kolonisták és a gyalogság) közt választhattunk volna, és együttműködve kelett volna visszaverni az idegenek támadásait, végül a királynő ellen vonulni. Vagyis királynők ellen, mert tucatnyi túlméretes tojásrakó jószággal kellett volna számolni.

aliens-hadleys-hope.jpg

Hogy ezt az egészet hogyan paszírozták volna bele a mostanra amúgy is rétestésztaként összehajtogatott kánonba, azt nem tudjuk - de valószínűleg sosem fogjuk, mert a Fox felvásárlásával a Disney a stúdió minden korábbi tervét és projektjét elkaszálta.