• Ellen Page bejelentette, hogy transznemű
  • Mostantól az Elliot Page nevet viseli

Fontos és bátor bejelentést tett tegnap az ismert színész, Ellen Page, aki Instagram-oldalán hírül adta, hogy transznemű, így mostantól az Elliot Page nevet viseli. Ennek megfelelően nyomatékosította, hogy innentől az angol nyelvben a "he" (vagy a nemsemleges "they") személyes névmással hivatkoznak rá "she" helyett.

"Üdv, barátaim! Szeretném megosztani veletek, hogy transznemű vagyok és a nevem Elliot. Szerencsésnek érzem magam, hogy leírhatom ezt, hogy itt lehetek és hogy elérkeztem az életem ezen szakaszához. Elsöprő köszönettel tartozom azoknak a hihetetlen embereknek, akik támogattak engem ezen az úton. Nem tudom eléggé kifejezni, mennyire jó érzés, hogy végre eléggé szeretem azt, aki vagyok, hogy elkezdhetek dolgozni a valódi énemen. Sokan inspiráltak engem a transznemű közösségből. Köszönöm a bátorságotokat, a nagylelkűségeteket és fáradhatatlan munkátokat, melynek köszönhetően egy befogadóbb hellyé tettétek a világot. Én is igyekszem megtenni mindent, és egy szerető, egyenlőbb társadalomért fogok harcolni" – írta Page a közösségi médiában.

a-beyond-two-souls-es-az-eredet-sztarja-bejelentette-hogy-transznemu.jpg

A kanadai színész 2007-ben robbant be a köztudatba a Juno főszereplőjeként, amiért Oscar-díjra jelölték, később pedig felbukkant többek között az Eredetben és Az Esernyő Akadémiában – sőt, a videojátékok világától sem áll messze, hiszen ő volt a Quantic Dream-féle Beyond: Two Souls központi karaktere is. Első coming outja 2014-ben volt, amikor is bejelentette, hogy a nők iránt vonzódik, mostanra pedig a nemét illetően is sikerült helyretennie magában a dolgokat.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@elliotpage által megosztott bejegyzés