A birodalom visszavág...Thompson úr ténykedéséről rendszeresen beszámoltunk már korábban is, és bizonyára sokan tudják azt is, hogy leginkább a GTA-széria, ennek okán pedig a Rockstar, illetve a Take-Two kiadó van a bögyében. Mint arról szintén hírt adtunk, nemrégiben az EA laza két milliárd dollárt kínált a jó ideje csetlő-botló vállalatért. Nos, itt lép képbe „kedvenc bohócunk”: az ügyvéd e-mailt írt az EA vezérkarának, felajánlva segítéségét, hogy – idézem! (ilyet úgyse tudnék kitalálni) – „kiűzze a Zelnick nevű trójai falovat a Take-Two vállalati falai közül (evict the Zelnick Trojan Horse from within Take-Two’s corporate walls). Thompson szerint Strauss Zelnik, a kiadó elnöke, aki ugye a legfőbb ellenzője a felvásárlási ajánlatnak, személyesen mondta azt az ügyvédnek: „gondoskodni fog arról, hogy a Take-Two továbbra is adjon el gyermekeknek felnőtt videojátékokat.”

Egy régi mondás szerint a jó diplomata az, aki úgy küld el téged a francba, hogy alig várod, hogy indulhass. Úgy tűnik, az EA illetékesei kijárták ezt az iskolát, mert szívemből szóló választ küldtek ennek a szánalmas alaknak: „Ajánlatára válaszolva, melyben segítséget ajánlott a Take-Two tervezett felvásárlásához, erősen javasoljuk Önnek, hogy ne avatkozzon bele ebbe az ügybe. Az EA elkötelezett támogatója a játékfejlesztők kreatív szabadságának, és úgy érezzük, múltbéli lépései – beleértve a játékaink tartalmát érintő hamis vádakat – lehetetlenné tesznek bármiféle együttműködést.”

Meg kell tapsolnom az EA-t, remek reakció volt - bár azért kikacsintva hozzáteszem, abba bele lehetne kötni, mennyire is szárnyalhat szabadon a kiadó égisze alatt dolgozó fejlesztők kreativitása, de ugye John Riccitiello elnök most nagyon fogadkozik, hogy ez irányba indul el cége, bízzunk benne, hogy így is lesz. Korunk Don Quijote-ja meg folytathatja tovább a szélmalomharcot, bár egyre kevesebben veszik már őt komolyan...