• A Blizzard felhagy a Windows XP és Vista támogatásával
  • Az érintett játékok ezek:
  • World of Warcraft, StarCraft 2, Diablo 3, Hearthstone, Heroes of the Storm
  • Októbertől ezek a játékok nem indulnak el a fenti két operációs rendszeren

Ha még mindig Windows XP-t vagy Windows Vistát használsz és rajongója vagy a Blizzard játékok valamelyikének, akkor van egy rossz hírünk: a World of Warcraft, a StarCraft 2, a Diablo 3, a Hearthstone és a Heroes of the Storm októbertől nem fogják támogatni ezt a két régi operációs rendszert.

Bár a Microsoft 2009-ben és 2012-ben megszűntette az XP és Vista támogatását, mivel sok játékos még mindig használta ezt a két operációs rendszert, a Blizzard még kitartott eme két operációs rendszer mellett. Viszont most, három Windows-zal a Vista után már úgy érzik, a Blizzard-játékosok legtöbbje már váltott valamelyik újabb rendszerre, szóval leállnak a két öreg támogatásával.

Fontos viszont tudni, hogy ez nem azt jelenti, hogy innentől nem kapnak a felsorolt játékok technikai támogatást, hanem azt, hogy nem fognak elindulni XP és Vista alatt. Szóval, ha továbbra is játszani akarsz valamelyikkel, ideje váltani 7-re, 8-ra vagy 10-re. És ez csak a kezdet, idővel minden játékuk átesik némi változáson.