A Blizzard a Battle.net hivatalos fórumán ismerte el, hogy az aukciósház és az állandó farmolás nem elég hozzá, hogy a Diablo III örökké tartson. Sőt, már vannak olyan játékosok, akik mindent megcsináltak, amit csak lehetséges.

"Tisztában vagyunk vele, hogy a folytonos itemvadászat egyszerűen nem elég a végtelen játékélményhez. Bár most is nagyon sok játékos játszik még, előbb-utóbb mindenki elér oda, hogy nincs már mit csinálni (vagy már el is ért). Az ellenfelek gyilkolása és a különböző tárgyak iránti kutatás nagyon szórakoztató, és úgy véljük, hogy most nagyon sok jól működő rendszerünk alapszik ezen a tényen, szóval végül is a jó irányba haladunk. De hogy őszinték legyünk, a Diablo III nem egy World of Warcraft, nem rukkolhatunk elő új contenttel minden áldott héten. Valami más kell, hogy az embereket itt tartsuk, és mi is tudjuk, hogy ez még nincs meg."

A Blizzard szerint a megoldást egyelőre az új anyagokat magukba foglaló javítócsomagok jelentik. Most gőzerővel az 1.0.4-es folton dolgoznak, de jön majd az 1.1-es is, PvP arénákkal. Elismerték ugyanakkor, hogy abban bíztak, az itemvadászat tovább húzza majd a játék életvonalát -- tévedtek, de nem adják fel.

Már csak egy kérdés maradt hátra: vajon mikor adják ki a Diablo III első expanzióját? Mert igazi hosszabbítást csak egy rendes kiegészítő jelentene, és mint tudjuk, a Blizzard szereti bővítgetni a játékait.