Az európai felhasználók a nap folyamán komoly kapcsolódási gondokkal találhatták szembe magukat, ha megpróbáltak a Diablo 3, a Hearthstone: Heroes of Warcraft, a StarCraft 2 vagy a World of Warcraft szervereire felcuppanni. Sajnos bár a gond a Blizzardnál van, nem ők tehetnek róla. Hackerek szórakoznak, újfent.

A Blizzard hivatalos közleményben jelezte a Battle.net blogján, hogy a felsorolt játékok európai szerverei DDOS-támadás alatt állnak, ezért a fennakadás. A szöveg szerint elérhetetlenség, szétkapcsolódás jelentkezhet, azonban nem a Blizzard infrastruktúrája a fő célpont, mert csak egy részét érinti a játékosok közösségének, és a támadás okozta zavarok is hullámzóak. Az ügyet szeretnék minél előbb megoldani, s előre is köszönik a játékosok türelmét a felmerülő kényelmetlenségek miatt.

Idén úgy tűnik, nagyon elemükben vannak a hackerek -- hogy a 220 lendítse fel a szexuális életüket --, hiszen szilveszterkor a DERP csapott le a Battle.netre, majd a következő napokban megtámadták a Steamet, az Origint, az EA honlapját, a League of Legendset, végül fináléként egy féregvírus is rászabadult a World of Warcraftra.

ddos.jpg