• Az Xbox One fogyott a legjobban a briteknél a fekete pénteken
  • Több mint 100 ezer példányt adtak el belőle
  • A bevételeket tekintve már a Switch teljesített a legjobban

Bár a Black Friday-láz igazából már hetek óta tart (főleg nálunk), az "igazi" fekete péntek valójában az előző héten volt, most pedig kiderült az is, hogyan teljesítettek az egyes konzolgépek - legalábbis az Egyesült Királyságban.

a-briteknel-az-xbox-one-nyerte-a-fekete-penteket.jpg

A legjobban fogyó masina az Xbox One volt, melyből több mint 100 ezer példányt adtak el, köszönhető elsősorban az Xbox One S All-Digital változat masszív kedvezményeinek - igaz, a tavalyi Black Fridayhez képest picivel visszaestek az eladások.

A Switch csak hajszállal csúszott le az első helyről, a Nintendo ráadásul így is elégedett lehet, hiszen nem elég, hogy több gépet adtak el, mint egy éve, de a bevételeket tekintve ők lettek az elsők, köszönhető az eladott gépek magasabb átlagárának. A PS4-nek eközben be kellett érnie valamivel 60 ezer feletti teljesítménnyel.

A Nintendo gépe az egész évet tekintve is lendületben van, hiszen 2019-ben eddig 13 százalékkal több konzolt adtak el, mint 2018 ugyanezen időszakában, míg az Xbox One és a PS4 35 százalékos, illetve 45 százalékos visszaesést produkált eddig.