Egy dartfordi fiatalembert, a 23 éves Ryan Donovant tegnap életfogytiglani börtönre ítéltek, amiért fejbe lőtte felettesét, egy tengerésztisztet. Továbbá egy társát súlyosan megsebesítette, két másikra pedig rálőtt, igaz, ők még időben fedezékbe vonultak. Donovan a végzetes estén azt mondta barátainak, hogy "igazi GTA-szerű mészárlást akar rendezni", azok viszont nem vették komolyan a nyilván nem egészen épelméjű férfi fenyegetését.

GTA IV JátékképekGTA IV JátékképekGTA IV Játékképek

Donovan egész éjjel ivott, majd hátára vette SA80-as szolgálati fegyverét és útnak indult, hogy öljön. A minap végződő tárgyaláson Nigel Lickley ügyész az alábbit állította a bíróság előtt:

"A Grand Theft Auto című videojátékról beszélt, melyben pontokat kapsz, ha embereket ölsz."

Donovan legkorábban 25 év múlva szabadulhat, igaz, esélyes, hogy soha többé nem engedik ki. A legrosszabb viszont, hogy a The Metro angol hírújság ma címlapon hozta le az esetet az alábbi szalagcímmel: "Sailor's 'GTA gun spree' on nuke sub". Lefordítani sem érdemes, a lényeg messziről látszik -- kíváncsian várjuk az első bejelentett pert a Rockstar ellen.

Friss:

A The Telegraph szerint emberünk a gengszer rap nagy kedvelője, továbbá az sem biztos teljesen, hogy miként is fogalmazott a GTA-val kapcsolatban. Akárhogy is, a The Metro szalagcíme nem változott, sőt, így csak nagyobb a pofon...