Az Activison digitális részlegének alelnöke, Jamie Berger a Gamasutrának nyilatkozott a Modern Warfare 3 megjelenésekor debütáló Elite szolgáltatás közösségformáló erejéről. Állítása szerint a bétatesztelők sokkal inkább tekintettek egymásra szomszédként, mint játékosként.

"Inkább úgy viselkednek, mint akik szórakozni szeretnének és közösségi programot keresnek, és nem mint akik csak vitatkozni, veszekedni akarnak. [Az Elite] emberi kapcsolatokat teremt. Mert hisz hogyan is viselkedünk, teszem azt a szomszédainkkal? Igyekszünk tiszteletet tanúsítani. (...) Nagyon izgatott vagyok emiatt az új aspektus miatt, mert megváltoztathatja a shooterekről alkotott képet. Lerombolja a személytelen falakat, és a játékosok elkezdhetik megismerni egymás valódi személyiségét."

A Call of Dutyt egyébként is sok támadás érte az online felület rossz szűrése miatt, elterjedt sztereotípia, hogy a legtöbb Modern Warfare játékos 12 éves kiskölyök. Az igazság ettől persze messze áll, és reméljük, hogy a kiadó tovább csiszolhatja az online lehetőségeket.

Jó hír továbbá a PC-s játékosoknak, hogy az Activison hivatalos megerősítése szerint lesz LAN támogatás a Modern Warfare 3-ban, mi több, egyénileg állíthatjuk be a meccs szabályait is.