Az FPS piac jelenlegi legnépszerűbb sorozata a Call of Duty, sőt olyannyira a figyelem középpontjában áll, hogy más, ígéretes lövöldék számára nem hagy teret kibontakozni -- legalábbis ez a véleménye a Free Radical Design alapítójának.

Steve Ellis az Edge magazinnak adott interjújában azt mondta: „Senki sem vesz FPS-t, ha azt nem Call of Dutynak hívják. A Battlefield ugyan jól teljesített, de mindenki más veszteséges. A Crysis 2 például egy nagyszerű játék, de egészen biztosan nem hozta vissza a fejlesztés költségét.”

Megtudtuk továbbá azt is, hogy a stúdió felvásárlása előtt, 2008-ban Ellis megpróbált kiadót találni a Timesplitters 4 számára, ám senkit sem vállalkozott, mivel túl rizikósnak találták azt, ahogy a játék eltért az FPS-normáktól, ráadásul költséges is lett volna tető alá hozni a folytatást. Ez végül nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy a stúdió a csőd szélére került, de szerencsére a Crytek felvásárolta őket. A stúdió azóta Crytek UK néven üzemel, s noha azt pletykálják, hogy a Timesplitters 4 már működik, és a tavalyi E3-on zárt ajtók mögött be is mutatták, a hivatalos álláspont az, hogy a játék fejlesztését leállították.