Kavata Maszacsika, a Capcom egyik producere az Official Xbox Magazine-nak adott interjút, s olyan dolgokat mondott, amik többeket felháborítottak. Bár csak bókolni szeretett volna a Resident Evil: Operation Raccoon Cityt (adatlapunkon) fejlesztő Slant Six Gamesnek, egy nem túl hízelgő sztereotípián át közelített a dolgokhoz.

"Még sohasem dolgoztam nyugati fejlesztőkkel, és nem tudom, hogy ez másokra is igaz-e, de ők [a Slant Six munkatársai] nagyon keményen dolgoznak. Semmi különbséget nem találtam köztük és a japánok között, természetesen az időzónát és a nyelvet leszámítva. Hogy őszinte legyek, megvan az elképzelésem a nyugati emberekről. Egész nap csak heverésznek a kanapékon, ők viszont még tegnap, vasárnap is korábban beértek, hogy javaslatokat tegyenek. Látszik, hogy akarták ezt a munkát, és nem kellett őket kirugdosni az ágyból, ha úgy tetszik. Egy szó mint száz, megváltoztatták a nyugati fejlesztőkhöz fűződő viszonyomat."

Hát izé... Nehéz ehhez bármit is hozzáfűzni. Jó lenne azt mondani, hogy Kavata hülyeségeket beszél, de ha arra gondolunk, hogy mi is mind játékosok vagyunk, akik sokszor legszívesebben csak döglenénk a fotelban egy-egy klassz játék előtt... nos, máris más megvilágításba kerülnek a dolgok. Az Operation Raccoon City egyébként egy taktikai akciójáték lesz a Resident Evil univerzumban, zombikkal, ahogy kell.