• A CBS nem vette észre, hogy ez már a 21. század
  • Luke Burbank kommentátor legalábbis biztos nem
  • Egy reggeli műsorban sértő dolgokat mondott a játékosokról
  • Szerinte nem tudjuk, hogy a való élet is 3D-s
  • És félünk, hogy odakint „nincs kontroller” a kezünkben
  • Kirúgták már végre ezt a csávót!?

Manapság gyakorlatilag minden ember játékos, hisz kortól és nemtől függetlenül nyomkodjuk az okostelefonunkon a Candy Crush Sagát, Facebookon aratjuk a FarmVille 2 zöldségeit, vagy ugrálunk a Kinect előtt, és még sorolhatnánk napestig. Éppen ezért hihetetlen, hogy még mindig vannak olyan emberek a világon, akik a „játékost”, mint olyat, egy no-lifer zombiként képzelik el, de ami még ennél is durvább, szabadon terjesztik a hülyeségeiket a tévében.

Luke Burnank egy ilyen ember.

A derék Luke rádiósként dolgozik, néha pedig a CBS-en szerepel, mint ügyeletes megmondóember, aki olyan témákról fejti ki a véleményét, amikhez hozzá sem tud szagolni. Legutóbb a Twitch felvásárlásáról beszélt össze-vissza, és mivel a tömegmédia szereti a botrányokat, belekavart kicsit a sztoriba, komplett idiótának festve le a gamereket.

A lenti videó felér ezer szóval, és viszonylag alapfokú angol nyelvismerettel is „élezvezhető”, de azért álljon itt a lényeg Luke saját szavainak fordításában.

„Itt egy izgalmas tény: Tudtátok, hogy a való világ 3D-ben sugároz? Folyamatosan? Igen, tudom, döbbenetes! A való világ gondja az, hogy nincs hozzá kontrollered. Nem rohangálhatsz össze-vissza szupererők birtokában, vagy ugorhatsz át akadályokat, ha az utadba kerülnek. A valóság egy olyan játék, amiben egy egész életet töltesz azzal, hogy megtanuld irányítani – és valószínűleg sosem leszel sikeres benne. Tele van szívfájdalommal, győzelemmel és ijesztő pillanatokkal.”

Hűha. Nehéz ilyen mély mondanivalóhoz bármit is hozzátenni. Most pedig ha megbocsátotok, megyek és kiugrom az ablakon, hogy érezzem a való világ fájdalmát, amint pofára esem az aszfalton.