A The Witcher II-vel (adatlapunkon) előrukkoló CD Projekt Red szerint a játékosoktól túl sok dologért kérnek pénzt a kiadók, beleértve olyan funkciókat és tulajdonságokat, melyeknek természetesen kéne járni a vásárláskor.

"Sajnos úgy látom, hogy egyre több kiadónál válik divattá a játékosok túlterhelése, ez pedig annyira vissza fog ütni a cégeknek a jövőben, hogy az emberek egyszerűen ne fogják megvenni a cuccaikat. A dolgok így mennek, ezt el kell fogadni. Rengeteget vitatkoztunk annak idején az első Wicther Enhanced Editionjéről. Akkoriban még kötött minket a kiadói szerződés, szóval odaálltunk a kiadó elé és azt mondtuk, hogy »szóval itt ez a csomó extra, amit csináltunk a játékhoz, és ingyen akarjuk kiadni«. Volt nagy csodálkozás, »hű, inkább legyen 10 font, 10 euró«, de mi hajthatatlanok voltunk. Aztán kiadtuk és láttuk, hogy emelkednek az Enhanced Edition eladásai." -- mesélte a csapat alapítója, Marcin Iwinski.

Iwinskinek igaza lehet, a Steam nagy leárazásai is azt mutatják, hogy az emberekben megvan a vágy a játékvásárlásra. Csak épp a mai általános gondolkodás szerint a legjobb az, ha mindent tízszeres áron fizettetünk meg, és amíg ezen nem változtatnak, addig minden marad a régiben.