A Codemasters a jövőben még nagyobb figyelmet fog szentelni a versenyjátékoknak, és úgy döntöttek, hogy így már nincs szükségük a máltai csapatukra. Az irodát ezennel felszámolták, a 11 fős gárdából pedig igyekeznek a tehetségeket beintegrálni az Egyesült Királyságban működő stúdiójukba, ahol aztán további versenyjátékokon dolgozhatnak. A máltai csapat készítette el a kártyagyűjtögetős Battle Decks című játékot, illetve októberben jelent meg az Overlord: Fellowship of Evil. 

A Eurogamer értesülései szerint egyik játék sem tudott megfelelni a Codemasters által támasztott elvárásoknak, a hivatalos indok azonban az, hogy jól teljesítettek a cég versenyjátékai. A kiadott közleményben az áll, hogy a DiRT Rally Early Access programja sikeres, az F1 2015 több régióban is jó eladásokat produkált, a közeljövőbe pedig már úton van a Micro Machines mobil készülékekre. A Codemasters hosszú távú tervei között főleg versenyjátékok szerepelnek.

codemasters-logo.jpg

Itt ragadnám meg az alkalmat, és szólok, hogy a Humble Bundle aktuális vásárán Codemasters játékok keresik a gazdájukat. Kattints ide, ha érdekel.