Bár a CD Projekt RED még a The Witcher 3: Wild Hunt című játékkal sincs kész, jó ideje hivatalos, hogy a srácok egy másik szerepjátékon is dolgoznak, ami az azonos brand alatt futó Cyberpunk 2077 papír-ceruza RPG szabályain és világán alapszik. Eddig még nem láttunk semmit a programból, és csak nagyon kevés információ áll rendelkezésünkre arról, hogy mi is várható a játékipari szempontból igen távoli jövőnek számító, 2015 vagy 2016 körül érkező alkotás képében, de a CD Projekt RED most mindenkit igyekszik megnyugtatni, hogy itt bizony kőkemény RPG-ről van szó.

"Az emberek gyakran kérdezik tőlem, hogy lesz-e multiplayer a Cryberpunk 2077-ben, vagy hogy lövöldözős játék lesz-e belőle, de mindig azt válaszolom, hogy nyugalom, egy egy igazi RPG lesz." -- magyarázta az IGN-nek Marcin Iwinski, CD Projekt társalapító. "Történetmesélésről, nagy világokról vagyunk ismertek, így mindent magunkkal hoztunk a Cyberpunkba, amit a Withcer-játékok készítése során tanultunk. Beleértve ebbe a nyitott játéktér koncepcióját is. Szóval igen, kívül-belül szerepjáték a Cyberpunk, de van még egy csomó, a játékmenetre vonatkozó ötletünk, amikről nem beszélhetek. Annyit elmondhatok viszont, hogy ez nem egy multiplayer shooter!"

Na, akkor megnyugodtunk! Már csak az kellene, hogy kijöjjön a Wicther 3, és a srácok keze felszabaduljon, hogy teljes egészében a Cyberpunkra összpontosíthassanak.