• Argento elárulta, hogy a Black Glasses-ban egy kínai nő és gyereke kerül veszélybe
  • A történet Rómában, majd a cselekmény előrehaladtával vidéken játszódik majd
  • Asia Argento lesz a főszereplő
  • A Daft Punk szerzi a zenét, akik nagy rajongói Argento munkásságának

Jó ideje kering a pletyka, hogy új filmen dolgozik a 70-es évek legendás rendezője, a giallo műfaját megálmodó Dario Argento (Sóhajok; Mélyvörös; Tenebre). Ugyan az elmúlt húsz évben kevés emléketes pillanatot láthattunk a Mestertől, most már nyolc év telt el legutóbbi munkája óta, ez pedig azt feltételezi, hogy ezúttal egy igazán nívós produkciót készít elő.

Pontos információkat a gyártással kapcsolatban még mindig nem kaptunk, néhány fontos dolgot azonban már közölt a napokban Argento. Elárulta, hogy a Black Glasses (Occhiali neri) címet viselő bűnügyi filmjében egy kínai nő és gyereke kerül veszélybe, a történet pedig Rómában, majd a cselekmény előrehaladtával vidéken játszódik.

dario-argento-1-990x544.jpg

Azt is elmondta az olasz Hitchcocknak, Poe-nak és színkirálynak is becézett művész, hogy a főszerepet ismét lánya, Asia Argento kapja, a film zenéjét pedig hatalmas meglepetésre a Daft Punk szerzi. Kiderült, hogy egyenesen a – 2010-es Tron: Örökség soundtrackjén is dolgozó – kéttagú csapat kereste meg a filmkészítőt, ugyanis nagy rajongói Argento munkásságának.

A forgatókönyvet egyébként azzal a Franco Ferrinivel írják közösen, aki az egyik legnagyobb névnek számít a szakmában. Ikonikus Argento művek mellett többek közt ő jegyzi Sergio Leone legendás Volt egyszer egy Amerikájának vagy a 2016-os Megtorlásnak a szkriptjét is.

091552937-22238e17-81b5-4cc4-b34f-0481863f7e7d.jpg

Premierdátumot és további részleteket egyelőre nem tudunk a Black Glasses-ról, de már ez a röpke információhalmaz is bőven meghaladja korábbi tudásunkat. Az eddigiek alapján pedig rég nem látott izgalommal várhatjuk Argento új rendezését, aki egyébként tavaly játékfejlesztésbe vágta fejszéjét.