Volt idő, amikor a 101-es ejtőernyősöket untuk, és most már a mai haditechnikán alapuló shooterek is az agyunkra mennek lassan. Legalábbis a Battlefield 3-mal bankot robbantó DICE szerint ez a helyzet, úgyhogy ideje új utakat keresni.

"Azt hiszem, nemsokára azon kapjuk magunkat, hogy az emberek elpártolnak a modern környezetben játszódó FPS-ektől, mert minden téma unalmassá válik, ha túl sokat szerepel. Képzeld el, hogy a dínók a legmenőbb dolgok a világon és ezért mindenki dínós játékot fejleszt, így trend lesz belőle. Ez volt nemrég a második világháborúval, most a jelenkor van soron, aztán tolódunk kifelé a közeljövőbe. Holott elég olcsó trükk azt mondani, hogy »oké, mostantól vagy a múltba, vagy a jövőbe ugrunk, és nesztek, ez az innováció«. Egy ideig nyilván előrelök egy franchise-t, de ez nem valódi innováció." -- fogalmazta meg gondolatait az Edge-nek Karl Magnus Troedsson, a DICE menedzsere.

Ti mit gondoltok, tényleg kezd unalmas lenni a sok modern shooter? Ideje elugrani a jövőbe, vagy egyszerűen kitalálni valami újat? Akárhogy is, az Activisiont és az EA-t nehéz lesz meggyőzni az ellenkezőjéről.

(A képek és az adatlap a Battlefield 3-ból származnak.)