• Billy Mitchell 36 éve állított be világrekordot a Donkey Kongban
  • Ő volt az első, aki 1 millió pontot szerzett
  • De már csak volt, mert csalás miatt az összes rekordját elvették
  • Az új világelső Steve Wiebe lett

Billy Mitchell még 1982-ben lépte túl az 1 millió pontot a Donkey Kongban, ezzel ő lett a világrekorder. 2007-ben aztán jött Steve Wiebe, aki meg akarta dönteni Mitchell rekordját. Erről dokumentumfilm is készült The King of Kong: A Fistful of Quarters címen, amiben Mitchellről nem festettek éppen túl hízelgő képet, miután folyamatosan visszautasította, hogy a film kedvéért nyilvánosan küzdjön meg Wiebe-bal.

A rekorddöntés akkor nem sikerült, csupán három évvel később, 2010-ben, amikor is Wiebe 1 064 500 pontot szerzett meg. Ez pedig idén biztosította neki, hogy őt jegyezzék, mint az első ember, aki átlépte a Donkey Kongban az egymilliós határt, merthogy Mitchell-től minden rekordját elvették csalás miatt, beleértve a ’82-est is.

A videojátékos rekordokat jegyző Twin Galaxies február óta nyomozott Mitchell után, miután felmerült a család gyanúja, mostanra pedig bizonyítékot is talált a vádra. Kiderült, hogy az úriember modulált szoftverrel szerezte meg a rekordot, a játék így több pontot osztott ki, mint kellett volna. Miután a vád bizonyítást nyert, a Twin Galaxies megfosztotta Mitchell-t az összes Donkey Kong és Pac Man rekordjától.

billy-mitchell-king-of-kong.jpg