• Megjelent a Dreams
  • Hatalmas kritikai siker lett

A Dreams hosszú évek várakozása után megjelent és azonnal a csúcsra tört. A Media Molecule alkotása – amelyet a fejlesztők először a 2013-as PlayStation Meetingen jelentettek be – egy nap alatt csak pozitív értékeléseket szedett össze. Az egyik legnagyobb kritika gyűjtő oldalon 91%-ot kapott az újságíróktól, és 446 szavazat alapján 9,2 pontot a játékosoktól, ezzel pedig a Dreams be is írta magát minden idők legjobb PlayStation programjai köze.

Tavaly szeptemberben a SIE elnöke, Joshida Shuhei azt mondta, hogy a Sony 10 évre tervez a Dreamsszel, ez legalább másfél konzolgenerációnyi idő. Ebből azt lehetett sejteni, hogy a Dreams PS5-ön folytatja pályafutását, és annak alapján, amit a Media Molecule kreatív direktora, Mark Healey nyilatkozott a minap, erre valóban megvan az esély.

Ha a Dreams jól teljesít, akkor a következő logikus lépés az lenne, hogy PS5-re is megjelenik a játék.” A Dreams fejlesztői alkotásukat nem játéknak tekintik, sokkal inkább egy önálló platformnak, éppen ezért „nem valószínű, hogy valaha is elkészül egy Dreams 2. Ezt fogjuk bővíteni, támogatni hosszú évekig. Végül is, Youtube 2 sem létezik, nem igaz?” – kérdezte az interjú végén a szakember.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!