• Az Egyesült Államokban már elérhető a Facebook Gaming
  • A Facebook játékstreamelős szolgáltatása egyelőre öt ingyenes játékot kínál

Egy ideje már nyílt titok, hogy a Facebook is kész belépni a játékstreamelés piacára, tegnap pedig hivatalosan is elstartolt a Facebook Gaming kísérleti verziója, egyelőre kizárólag az Egyesült Államokban, öt darab ingyenes játékkal.

a-facebook-is-utnak-inditotta-sajat-jatekstreamelos-szolgaltatasat.jpg

A felhozatalt az Asphalt 9: Legends, a Mobile Legends: Adventure, a PGA TOUR Golf Shootout, a Solitaire: Arthur’s Tale és a WWE SuperCard alkotják, és nem véletlen, hogy ezeket a címeket válogatták össze, a gaming részleg alelnöke, Jason Rubin ugyanis elmondta, hogy fő erősségükre, vagyik a free-to-play játékokra szeretnének fókuszálni. A Facebook nagy dobása a felhőalapú hirdetések bevezetése lehet emellett: ezek tulajdonképpen villámdemók, melyek rögtön a játék kellős közepébe hajítanak bennünket, közvetlenül a Facebook alkalmazásból.

Rubin elmondta azt is, hogy másokkal ellentétben ők nem szeretnének nagy számokkal és ígéretekkel dobálózni: most elindították a kísérleti fázist, a felhozatalt és az infrastruktúrát pedig folyamatosan bővíteni fogják, miközben a szolgáltatás egyelőre mindenképpen marad ingyenes.

A Facebook Gaming jelenleg Android készülékekről, illetve egy PC-s applikáción keresztül érhető el, de már dolgoznak azon, hogy iOS-re is eljussanak. Hogy az USA-n kívül mikortól lesz elérhető a szolgáltatás, azt jelenleg még nem tudni.