• Kikerült a Chrysler Building a Spider-Man: Miles Moralesből
  • Ennek hátterében az épület tulajdonosváltása áll

Az első részhez hasonlóan a PS5-tel párhuzamosan megjelent Spider-Man: Miles Morales is New Yorkban játszódik, hiába ugyanaz a helyszín azonban, egy fontos változást így is felfedeztek a játékosok: a város egyik ikonikus épülete, a Chrysler Building hiányzik a folytatásból. A fejlesztők most elárulták, mi ennek az oka.

Az Insomniac Games közösségi vezetője, James Stevenson a Game Informernek adott interjújában elmondta, hogy a Chrysler Building a közelmúltban új tulajdonoshoz került, ami azt jelenti, hogy hiába volt joguk arra, hogy használják az első részben, a Miles Morales esetében már nem jött össze az egyezség.

"Amikor elkészítettük a saját verziónkat a városból, igyekeztünk minél több nevezetességet beletenni, ezzel is növelve az immerziót. Néha azonban az ezen helyszínek felhasználásáról szóló tárgyalások nem sülnek el jól – ez történt a Chrysler Building és a Spider-Man: Miles Morales esetében is" – nyilatkozta Stevenson.

Az 1930-ban elkészült, art deco stílusú Chrysler Building – amely New York egyik legismertebb nevezetessége – tavaly márciusban került az RFR Holding LLC és a SIGNA Group tulajdonába, méghozzá 150 millió dollárért.