Rég volt, tán igaz se volt: a PS3 bemutatkozásakor a Square Enix levetített egy, az FF XIII motorjával készült Final Fantasy VII intrót, mely annyira beindította a rajongókat, hogy azóta is követelik a program elkészítését. Bár a Square többször is kerülgette már a forró kását az ötlettel, csak nem lett belőle semmi, amit először az erőforráshiánnyal, később a cég új játékaira való összpontosítással magyaráztak.

A minap egy kérdezz-felelek alkalmával a Square Enix elnöke, Vada Joicsi ismét szembesült a fanatikusok elszántságával. Sajnos azonban a válasz minden, csak nem szívderítő: Vada szerint maximum akkor készül ez az FF VII remake, ha lesz olyan Final Fantasy, ami túlszárnyalja azt  -- igen, ezzel gyakorlatilag elismerte a cég feje, hogy az azóta kiadott részeknek ez nem sikerült. Hozzáfűzte továbbá, hogy ez egyben azt is jelentené, hogy a sorozat meghalna, amit pedig nyilván nem akar a csapat.

Le lehet vonni a következtetéseket, már ha vannak, ugye -- mi úgy véljük, a Square nem tudta, mekkora lavinát indít el azzal a technológiai demonstrációval. Mindenesetre a pletykák szerint egy klasszikus FF VII újrakiadás már készülőben van, meglátjuk, ez miként alakul.