• Egyre többen vágnak bele a Ring Fit Adventure speedrunba
  • A jelenlegi rekord 18 óra és 55 másodperc
  • Ez azonban még csak a legkönnyebb fokozat

A villámgyors végigjátszások kedvelői éppen az előző héten kapták meg a negyedéves adagjukat az Awesome Games Done Quick legutóbbi kiadásával, mely az adományokat tekintve rekordot döntött. És ha már rekordok: akad itt egy - legalábbis speedrun szempontból - meglehetősen szokatlan játék, melynek kapcsán egyre többen vágynak a végigjátszási trónra. A gond csak az, hogy itt az ügyesség és a sebesség nem feltétlenül a legfontosabb tényezők, az állóképesség viszont annál inkább - a Ring Fit Adventure-ről van szó.

a-fizikai-teljesitokepesseg-hatarait-feszegeti-a-legujabb-speedrun-orulet.jpg

Aki esetleg nem ismerné: ez egy fitnesszjáték, melyet a Nintendo adott ki Switch-re még tavaly októberben, és két speciális kiegészítő (egy gyűrű és egy lábra rögzíthető kötés) segítségével irányítható - meg persze a mozgásunkkal. A játék sztori módja pedig meglepően hosszú, ezért néhány játékosban felmerült a kérdés: mi lenne, a megpróbálnák a lehető leggyorsabban végigvinni?

Így tett többek között a Tokióban élő Sakinyan is, aki jelenleg a világrekordot tartja: 18 óra és 55 másodperc az ideje. Igen, nem elírás: a japán játékos háromnegyed napon keresztül mozgott, apró szüneteket tartva mindössze eközben. A győzelem pillanata az alábbi videó végén látható.

Mások is próbálkoztak hasonlóval: a második legjobb időt jelenleg Adam "Ventifer" England tartja, méghozzá 19 órával, 30 perccel és 11 másodperccel. Az ő végigjátszását itt találjátok meg teljes egészében.

Vannak, akik inkább a 23 világot igyekeznek kioptimalizálni egyesével, mint például a kanadai LiamGiiV. Van azonban egy olyan kihívás, ami bármilyen más játéknál magától értetődő lenne, a Ring Fit Adventure esetében azonban a fizikai teljesítőképesség nem kizárt, hogy határt szab neki: ez a legnehezebb fokozat.

Az edzés intenzitását egy többfokozatú skálán lehet állítani a Ring Fit Adventure-ben, mely a fenti videókon a legalacsonyabb, 1-es szinten van. Hogy mennyi a legmagasabb? Tessék megkapaszkodni: 30. Sakinyan még ennek ellenére is belevágott két héttel a korábbi rekordot követően, 11 óra környékén azonban hirtelen falba ütközött és feladta - még a játék felénél sem tartott ekkor. Összeomlását az alábbi videó végén láthatjátok.

Félreértés ne essék: természetesen végig lehet vinni a Ring Fit Adventure-t a legnehezebb fokozaton is, csak egyelőre úgy néz ki, hogy nem speedrun-jelleggel. Egy 30-as szintű speedrun során a játékos olyan mennyiségű kalóriát éget el, amit majdhogynem képtelenség pótolni, ezért joggal mondhatjuk, hogy a Ring Fit Adventure esetében a speedrunnerek nem a játék, hanen éppen ellenkezőleg, a saját határaikat feszegetik. Ez pedig már egy olyan kihívás, ahol tizenöt perc hírnév nem biztos, hogy megéri az egészségügyi kockázatot...