Talán vagyunk páran, akik jó érzéssel emlékeznek vissza azokra az időkre, amikor joystickot ragadva bepattanhattunk egy űrvadászgép virtuális pilótafülkéjébe, és nekiindulva a csillagpettyes, sötét óceánnak, csatába szállhattunk a Birodalom TIE vadászaival, a Konföderáció bombázóival, a Kilrathik rombolóival, vagy éppen a Vasudan Birodalom cirkálóival.

Nos, ezek az idők nyom nélkül elmúltak, de remélhetőleg Chris Roberts, a Wing Commander-sorozat, a Starlancer és a Freelancer megalkotója a Star Citizennel visszahozza majd, és akkor talán az Interplay is előáll egy Freespace 3-mal. Most már megteheti, hiszen egy napokban napvilágot látott dokumentumból kiderült, hogy 7500 dollárért megvásárolták az IP-t a megboldogult THQ-tól és a Koch Media szárnyai alá került Volitiontól. Utóbbi csapat volt az, amely 1998-ban elkészítette a Conflict: FreeSpace – The Great Wart, ’99-ben pedig a Freespace 2-t. Mivel a THQ csak 2000-ben vásárolta fel a Voltiont, így a két szimulátort még az Interplay adta ki Windowsra és Amigára.

Hogy a kiadónak mi a terve régi/új tulajdonával, azon kívül, hogy megvásárolható marad mindkét Freespace a GoG-on, nem tudni, de remélhetőleg az agytrösztök elkezdenek gondolkodni egy Freespace 3-on. Vagyunk páran, akik örülnének neki.

Bár az alanti galéria a Star Citizenből van, nagyon csecse lenne egy ilyen minőségű Freespace 3.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!