Bár mostanában inkább a bugok, vagy az Electronic Arts ellen folyó per miatt hangosak a Battlefield 4-gyel kapcsolatos hírek, azért akadnak még érdekes interjúk, amikre fásultan is fel-felfigyelhet egy Battlefield-rajongó. Az OXM oldalán például találhatunk egyet, amiben Patrick Bach arról beszél, miként tudtak a felszínen maradni a kezdetekben:

"Azt hiszem, remekül döntöttünk pár évvel ezelőtt, amikor elindultunk. A Battlefield 3-at még be sem jelentettük, de azt kérdeztük magunktól: milyenek legyenek a játékok 5 év múlva?" (...) "Most pedig láthatjuk, hogy a next-gen elvárásokat (már ha ezzel a kifejezéssel szeretnénk élni) a Frostbite rendkívül stabilan képes hozni. Még most is nekünk vannak a legjobban kinéző next-gen játékaink, de ha nem is a legszebbek, tény, hogy kihasználják az e gépekben rejlő lehetőségeket."

Az interjút még a Battlefield 4 megjelenése előtt készítették (a nyomtatott magazinban minden bizonnyal szerepelt is), de érdekes mód Bach már akkor figyelmeztetett minket a bugokra.

"Ha biztosra akartunk volna menni, nem készítettünk volna új verziójú Frostbite motort. Maradtunk volna a kerítés barátságosabb oldalán. De mi megpróbálunk mindent a határokig eltolni. Ez persze nem azt jelenti, hogy töméntelen mennyiségű buggal kell számolnia a vásárlóknak."

Vagy talán mégis? Bár a Battlefield 4-et folyamatosan toldozgatják, talán soha akkora negatív visszhangja nem volt még egy játéknak, mint ennek. Ti játszottatok mostanában a Battlefield 4-gyel? Tényleg olyan bugos, mint amilyennek sokan mondják, vagy szerintetek eltúlozzák a dolgokat?