• Új játékon dolgozik a 11 bit Studios
  • A Project 8 2021-ben jelenhet meg

A 11 bit Studios repertoárjából a This War of Mine és a Frostpunk kritikailag és eladások szempontjából egyaránt sikeres lett, annak ellenére, hogy nem éppen szívderítő témákat boncolgatnak. A következő címük azonban, mely jelenleg egyszerűen csak Project 8 címen fut, szakítani fog ezzel a hagyománnyal és ünepélyesebb hangulatot teremt majd.

Erről beszélt Marta Fijak vezető dizájner a Eurogamernek adott interjújában, aki szerint a közös nevező az említett játékokban nem a szomorúság, hanem a jelentéssel bíró játékélmény - és ezt hozni fogja a Project 8 is. A központi témájáról azonban nem árult el közelebbit, csak annyit, hogy olyan dolgot ünnepel majd a játék, ami fontos az embereknek.

Ehhez azonban egészen más környezetbe ültetik a játékot, a városépítős mechanika nem lesz alkalmas a történet elmesélésére, úgyhogy jelentős változtatásokat eszközöltek rajta. Mindez pedig odáig vezet, hogy a 11 bit Studios egyik legambíciózusabb projektjévé növi ki magát, mely bár nem egy “80-órás szörnyeteg” lesz, reálisan valamikor 2021-ben jelenhet meg. Addig érkezik a Frostpunk konzolokra, valamint a tervek szerint még kap egy kiegészítőt is, illetve a This War of Mine is további támogatást kap még.

frostpunk-city-closeup.jpg