Két nap múlva megszűnik a Games for Windows Live Piactér, vagyis többet nem vásárolhatunk ezen a platformon semmit, de a szerverek továbbra is üzemelni fognak, hogy az eddig megvett játékainkat használni tudjuk -- ám ez sem tart örökké: egy mostanra már eltávolított üzenet szerint a Games for Windows Live szerverei 2014. július elsején végérvényesen leállnak. 

A szakaszos leállításra minden bizonnyal azért van szükség, mert a csapatoknak időt kell hagyni arra, hogy átállhassanak alternatív szolgáltatásokra. Ilyen játék például az Ultra Street Fighter 4, mely bőven a hivatalos bejelentés előtt jelezte, hogy a Steam rendszerét fogja használni, valamint tegnap megtudtuk, hogy a Batman: Arkham Origins is a Valve mellett döntött. Az elkövetkezendő hetekben számítani lehet arra, hogy még több játék jelenti be az átállást, szépen lassan teljesen elnéptelenítve az egyébként sem népszerű rendszert.

Ne felejtsétek: ha még van elköltetlen Microsoft pontjaitok, még van időtök vásárolni ezekkel, de augusztus 22-től eltűnnek a pontok, a Games for Windows Live Piacteret ugyanis nem érinti a valódi pénzre történő konvertálás.

games-for-windows-live-2.jpg