• A GOG Galaxy minden klienssel együttműködik majd
  • Egy könyvtárba rendezi az összes játékunkat
  • És még egy sor testreszabási lehetőséget is kapunk

“Egy kliens mind fölött”, ez is lehetne a jelmondata a GOG-ot üzemeltető CD Projekt Rednek, akik nagy fába vágták a fejszéjüket, mikor a GOG Galaxy 2.0 fejlesztésébe kezdtek. A befektetett energia most megtérülni látszik, már csak azon funkció miatt is, mely komoly szívfájdalmat okozott a legtöbb játékosnak: a több, különféle kliens indítása, és a játékkönyvtár ezen oknál való töredezettsége.

A GOG Galaxy 2.0 egy huszárvágással mindent egy felület alá pakol, ahonnan telepíteni és indítani is lehet játékainkat, mindegy, hol vásároltuk meg őket. Az achievementektől a barátlistáig és a játékkal töltött időig mindent nyomonkövethetünk majd, és cseveghetünk is ismerőseinkkel, platformtól függetlenül. Emellett a könyvtárat is rendezhetjük kedvünkre, illetve saját hátterekkel egyedivé is varázsolhatjuk.

Az 1.2 verzió óta az in-game overlay segítségével képernyőmentéseket is készíthetünk az azt támogató játékokban és ami még szebb, a GOG illetve a Steam között való keresztplatform játék lehetősége is adott. Ja, és a felhőbe is menthetjük állásunkat, hogy garantáltan megmaradjon.

gog-galaxy-mind-folott.jpg