A Halo mozi történeteNightBagoly kolléga már korábban írt arról, hogy Stuart Beattie (képünkön) két forgatókönyv írása közben sebtében papírra vetette egy Halo film forgatókönyvét, abban bízva, hogy egyszer majd valaki készít belőle egy egész estés filmet. A sztori alapját a Halo: The Fall of Reach regény alapján készítette, és a középpontjában egy John nevű gyereket helyezett. Hogy ebből valaha lesz-e film, még a jövő zenéje, de Beattie állítása szerint már elkezdte a tárgyalásokat a Microsofttal ez ügyben.

Beattie egy interjúban nagy vonalakban vázolta a sztorit, ami szerint ötszáz évvel járunk előrébb a jelenhez képest, és a főszereplőnk a hatéves, John nevű kisfiú, akit az UNSC elrabolt, hogy a titkos spártai kiképzőprogramjának a részese legyen. Ezután sokáig nem fog semmi jelentős történni, csak a srác karakterével ismerkedünk meg áthatóbban, és valószínűleg láthatjuk, hogyan válik igazi katonává a kis gyerkőc. Azonban a film felénél felpörögnek az események, ugyanis ekkor érkezik meg a covenant, és a főhősük ekkor szembesül először az ellenséggel. Senki sem tudja, miért jöttek az idegenek, és miért háborúznak az emberekkel, de a végén kiderül, hogy ez az egész a Halo (glória) nevű gigászi gyűrű miatt van. A film ott fog véget érni, ahol az első játék elkezdődött, vagyis a játéktrilógia előzményeit taglalja majd.

Ha lesz is film, nyugodtan mondhatjuk, hogy a forgatókönyv jó kezekben van, hiszen Beattie írta az első Karib-tenger kalózai történetét, jelenleg pedig a G.I. Joe filmen dolgozik.