• 2022-ben debütál a Paramount+ műsorán az élőszereplős Halo sorozat
  • A XXVI. században az emberiséget egy Covenant néven ismert invázió fenyegeti
  • A sorozat cselekménye azonban nem része a hivatalos kánonnak
  • Így a saját logikája szerint fejlődhet, és nem ütközik más produkciók elemeibe

Régi vád a játékadaptációkkal szemben, hogy az alapanyag átemelése a filmes formátum rovására történik, nem a mozgóképes médium vizuális és narratív logikája szerint építkeznek ezen produkciók. Ezt a béklyót oldhatja fel az élőszereplős Halo sorozat alkotóinak döntése, miszerint a széria nem része a hivatalos kánonnak, így nyugodtan építheti a saját univerzumát.

„[A sorozat történéseit] Halo Silver idősíknak [„timeline”] nevezzük, hogy megkülönböztessük az alap kánontól. Mind a kánon, mind a tévészéria cselekményének a védelmében [tesszük ezt], ami alatt azt értem, hogy megadjuk az esélyt mindkét síknak, hogy úgy fejlődjenek, amit az adott médium megkíván, anélkül, hogy ütköznének egymással” – közölte Kiki Wolfkill, a sorozat executive producere.

A cselekmény a XXVI. században játszódik, amikor az emberiséget egy Covenant néven ismert invázió fenyegeti. A személyes szálakkal átszőtt történetben feltűnik Master Chief, Dr. Halsey és Cortana. Pontos premierdátumot egyelőre nem hirdettek, 2022-ben debütál a kilenc epizódból álló nyitóévad a Paramount Plus műsorán. Itt láthatjátok az első előzetest.

mv5byzm2zjjin2utzjq3zc00nmriltkwmgmtndg0mtdkogjimwjhxkeyxkfqcgdeqxvynzeznju1ndgv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)