• Egy friss felmérés szerint az amerikaiak 79 százaléka játszik jelenleg videojátékokkal
  • Különösen nagy növekedés észlelhető a 45 év feletti korosztályban

Az NPD Group nemrég közzétette féléves felmérésének eredményeit, melyben az amerikai népesség videojátékos szokásait vizsgálták, a válaszokból pedig az jön le, hogy a járvány hatására egyértelműen megnövekedett ezen hobbi népszerűsége.

Az 5000 fő által kitöltött kérdőív alapján az látszik, hogy az amerikaiak 79 százaléka játszik jelenleg videojátékokkal, ami 6 százalékpontos növekedés a fél évvel ezelőtti állapotokhoz képest. Az időbeni ráfordítás eközben 26 százalékkal, a költekezés pedig 33 százalékkal nőtt a legutóbbi félmérés óta.

a-jarvany-ota-a-45-ev-felettiek-is-sokkal-tobbet-jatszanak.jpg

Különösen nagy növekedés észlelhető, ha a 45 év feletti korosztályra fókuszálunk. A 45 és 54 év közöttiek 59 százalékkal többet játszanak és 76 százalékkal többet költenek, mint legutóbb, az 55-64-es korosztálynál pedig hasonlóan nagy, 48, illetve 73 százalékos a növekedés.

Az otthoni gaming még a 65 év felettieket is jobban mozgatta ebben az időszakban, mint eddig: ők 45 százalékkal játszottak többet, mint fél éve, pénzükből pedig 29 százalékkal fordítottak többet vásárlásra.