A klasszikus Railroad Tycoon - ingyen!A Railroad Tycoon franchise immár a 3. részénél tart, de azok számára, akiknek túl "matekos" a játék, Sid Meier és csapata nemrég elkészített egy könnyebb, kevésbé mély játékot, Railroads! néven. Remek kis stuff, ajánlom mindenki figyelmébe, bár sajnálatos módon jó bár bug és csúf optimalizálatlanság került bele. Talán ezért is döntött úgy a kiadó 2K Games, hogy az eredeti játékot ingyen letölthetővé teszi, hogy mindenkit "megcsaphasson a mozdony füstje", és a mai fiatalok is megismerjék ezt a legendás címet.

A letölthető verzió a Deluxe változat, mely 1993-ban jelent meg. Mivel DOS-os játékról van szó, a csomag tartalmazza az ingyenes DOSBox emulátort, mégpedig integrálva, azaz a telepítés után simán a teljes képernyős vagy ablakos linkre kattintva futtatható a játék, ráadásul a MIDI (zene) és a Soundblaster Pro (beszédhangok) emulációt is. Sőt, még a védelmet is benne hagyták, ami azt jelenti, hogy játékindításkor megjelenik egy mozdony, amit be kell azonosítanunk - természetesen PDF-ben mind az eredeti kézikönyv, mind ennek egy kivonata az összehasonlításhoz megtalálható a játék könyvtárában.

Jó szórakozást, a hozzám hasonló veteránoknak pedig jó nosztalgiázást!

A cím, ahol a szerelvény várakozik: http://www.2kgames.com/railroads/railroads.html, betöltés után a Downloads szekcióban található meg az alig 14 megás csoda.