A játékvilág üzleti hátterével foglalkozó GI.biz jelentése szerint a Konami nem kevesebb mint 3 millió példánnyi PES 2010-et szállíttat le Európa üzleteibe a játék PC-s, PS3-as és Xbox 360-as változataiból. A cég nemcsak, hogy meg van győződve a totális győzelemről az EA-jel szemben, de már a játék jövőjéről is szóltak ezt-azt. Martin Schneider, az európai marketingvezető így nyilatkozott a gigászi szállítmányról:

"A PES-sorozatból eddig 55 és fél millió darab fogyott el világszerte, és ehhez mérten nagyon jó teljesítményt várunk az új epizódtól is, ami hosszú idő óta a legjobb rész a szériában. Szoros együttműködéssel dolgoztunk a PES-rajongókkal és a focifanatikusokkal egyaránt, s ezt folytatni is kívánjuk a későbbi DLC-kkel kapcsolatban is. Segítségük felbecsülhetetlen, hisz nélkülük a PES nem lehetne a világ vezető focijátéka."

Nagy szavak, nem mondom. Nemsokára kiderül, hogy tényleg olyan jó lett-e az új PES, mint a cég állítja, és azt is meglátjuk, hogy a 3 millió leszállított példányból mennyi talál gazdára. Az EA egyébként a napokban jelentette be, hogy a FIFA 10 túl van az egymillión...