A leggyönyörűbb rút kiskacsa...és nem is akármilyet! Legalábbis külsőségekben mindenképp imádnivaló, elég, ha megnézitek a galériába frissen feltöltött anyagot - gyermekkorom bábfilmjeit idézik a képek, bájosak, kedvesek, illők Andersen szelleméhez. A GuppyWorks csapatnak ez az első komolyabb melója, bár készítettek egy lányoknak szóló lénynevelgetős, hasonló grafikával bíró címet, de gondolom, azért minimum Skandináviáig kellene elzarándokolnunk. Ezt a művüket viszont az Adventure Company karolta fel, nem véletlenül, hiszen egy klasszikus, külső nézetes, 3D-be forgatott kalandcímről van szó.

A sztori szerint egy hercegkisasszony elunja a tétlenkedést, és 15. szülinapján világnak indul, kalandokra vágyván. Vándorlása során találkozik az ifjú, 14 éves Andersennel, aki sanyarú sorsa elől menekül, és sikeres, elismert művésszé szeretne válni. Eközben gonosz erők settenkednek a háttérben, a Sötétség Ura trolljai segítségével elrabolja a koronás leánykát, hogy letaszítsa a trónjáról a királyt, és megkaparintsa a birodalmat. Feladatunk természetesen a hölgy kiszabadítása, és a világ megmentése, melynek végén, gondolom, elnyerjük a birodalom kezét és a fele királykisasszonyt...

A játékban tehát keveredik a dán mesemondó valós élete és fikciója, művei. Hatvan ismert, vagy - Andersen szellemét idéző - új karakterrel találkozunk majd, olyan csodálatos művekből, mint: „A kis hableány”, „A kis gyufaárus lány”, „A kiskondás”, „A pásztorlány meg a kéményseprő”, no meg persze a címadó „Rút kiskacsa”. Eközben felfedezhetjük a hűen lemodellezett Koppenhágát is, annak 1820 körüli „aranykorában”, bejárhatjuk a város negyedeit, boltjait, titkos alagútjait, elhagyott szélmalmait. A fejtörőkön kívül akciók is várnak ránk (ettől félek picit), plusz természetesen a gyűjthető cuccok között is ott figyelnek a mesékből ismert olyan tárgyak, mint a tűzszerszám vagy a repülő láda (a „főhős” előbbi lesz, ezt kell megtalálni, hogy visszacsempésszük a világba a fényt). Érdekesség, hogy a karakterek valós időben lesznek renderelve, miközben az MI-motor élethű mimikát varázsol arcukra (PR, de ennyi belefér), és valamiféle „társadalmi hálózatépítés” is lesz, azaz megfelelő módszerekkel el kell nyernünk a felső tízezer bizalmát, ha előre akarunk lépni. Érdekesen hangzik, mindenesetre a képek valóban meseszépek és meseszerűek. Én már teljesen beleszerettem, kíváncsian várom!