A Nemzetközi E-sport Szövetség (IESF) tagszervezetei, közöttük a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) jogosult a World eSports League (WSL) nemzetközi e-sport bajnokságra nemzeti válogatottat küldeni. A WSL versenyén több verseny játékban, köztük a PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) a világ egyik legnépszerűbb battle royale játékában indulhat magyar nemzeti csapat.

A decemberig tartó verseny első szakaszában a Magyar E-sport Válogatott kiválasztása zajlik, melyben PUBG kvalifikációk legjobb együttese, magyar lobogó alatt küzdhet meg a világ legjobbjai ellen. A nemzeti válogató döntőt 2021. július 31-én rendezik meg online formában, a Han You – Magyar-Koreai Kulturális és Művészeti Alapítvány idén 3 napos kulturális programsorozat a 2021 Hallyu Comon : 2021 KoreaOn részeként, amely hibrid megoldásban, online-offline módon zajlik majd július 30. és augusztus 1. között.

A központ új épülete - amely 2019 óta ad otthont a koreai kultúra minden szegmensének - teret ad közösségi, gasztronómiai, művészeti tevékenységeknek, tanfolyamoknak és minden olyan tevékenységnek, amely a magyar és koreai egyaránt kiemelkedően magas színvonalat biztosít az érdeklődők számára. Digitális törekvéseink sorát - online művészeti kiállítás, online tanfolyamok, edukációs programok - nagy örömmel egészítjük ki olyan magyar e-sport rendezvénnyel, amely a Dél-Koreai gaming és e-sport szcéna egyik legerősebb elemét mutatja be.” – mondta el Ik Sun Jin igazgató.

Örömünkre szolgál, hogy az e-sportok bölcsőjének tartott Dél-Korea hazai kulturális bástyája, a Koreai Kulturális Központ és Szövetségünk együttműködésre lépett. Azért is különösen fontos számunkra ez, mivel nem régen csatlakoztunk a dél-korai székhelyű Nemzetközi E-sport Szövetséghez. A tagságunk adta lehetőség révén idén életre hívott magyar e-sport válogatott PUBG csapatának ügye így lehet híd a koreai és a magyar kultúra között.” - nyilatkozta Biró Balázs a Magyar E-sport Szövetség elnöke.