A konzolos generációváltás mindig nagy változásokat hoz, ami a PlayStation 5 esetében sem volt másként, hiszen a Sony újgenerációs masinája nemcsak teljesítmény tekintetében ugrott nagyot előre, hanem például vezérlésben is a DualSense kontrollerrel. De a legnagyobb előrelépést talán hibrid tárhelye jelentette. Utóbbi ugyanis nemcsak a fejlesztők előtt nyitott meg új kapukat, de a gyakran hosszúra nyúló töltési időket is alaposan lerövidítette, azonban ez még csak a kezdet. A konzolban gyárilag lévő SSD-nek ugyanis megvannak a maga korlátai már a tárhelyet tekintve is, ami bár papíron 825 GB, a gyakorlatban a rendszerszoftverekkel már csak 667.2 GB-ot jelent. Ez talán soknak hangzik, azonban figyelembe véve, hogy például egy Call of Duty: Warzone önmagában 120+ GB-ot követel magának – a rögzített képekről és videókról nem is beszélve –, máris eléggé leszűkülnek a lehetőségek. Szerencsére kiskapunak ott a tárhelybővítés lehetősége és a Kingston memóriamegoldásai.

kf-renegade-ssd-family.jpg

A gyártó különböző külső- és belső tárhelyeket, memóriakártyákat, RAM-okat és egyéb finomságokat felvonultató kínálatában szerencsére M.2 SSD-t is találunk, az 500 GB-os, 1 TB-os, 2 TB-os és 4 TB-os kiszerelésben is kapható Kingston FURY Renegade SSD pedig tökéletes arra, hogy alaposan felturbózzuk vele PlayStation 5 konzolunkat. A gyártó ráadásul pont a napokban jelentette be az SSD hűtőbordával felszerelt változatát, ami a sebesség és a hőmérséklet menedzselésében segítve nyújt még páratlanabb támogatást a játékhoz.

A PCIe 4.0 sávszélességét maximalizálva akár 7300/7000 MB/s* írási/olvasási sebességgel bíró meghajtó a legkényelmesebb, legpraktikusabb és leghatékonyabb megoldás a PlayStation 5 tárhelyének kibővítésére, amivel nemcsak a fejlesztők káprázatos vízióit élhetjük át úgy, ahogy megálmodták, de gombnyomásnyira lévő játékainkból és felvételeinkből sem kell folyton törölgetnünk, ha valami újat töltenénk le. Szerencsére a plusz SSD beszerelése is egyszerű, mindössze pár percet vesz igénybe, ahogy azt a vállalat fenti videója is remekül bemutatja, de ha esetleg mégis elakadnánk, bármikor felvehetjük a kapcsolatot a 24/7-ben ingyenesen rendelkezésre álló ügyfélszolgálatukkal. A Kingston termékei a lehető legmagasabb minőséget képviselik, és alapos tesztelésen esnek át, mielőtt a végfelhasználókhoz kerülnek. De, ha ez sem lenne elég, a gyártó a Kingston FURY Renegade SSD esetében 5 éves garanciát is vállal. Ha tehát meguntad az állandó sakkozást és takarítást, akkor nevezz be nyugodtan egy Kingston FURY Renegade SSD-re, és PlayStation 5-öd tárhelyével biztosan nem lesz többé gondod.

*„Out-of-box” teljesítmény alapján, PCIe 4.0 alaplappal.  A sebesség hardvertől, szoftverektől és használattól függően változhat.