A tavaly márciusban benyújtott iratok szerint a Microsoft egy olyan technológián dolgozik, amivel a szoba falára tudnák kivetíteni a játékot. Ehhez a következő generációs Xboxot, a Kinect 2-t, egy fejlett projektort, illetve egy kísérleti, direkt az új Kinecthez kifejlesztett szemüveget használnának, ezek együttes erővel pedig a szobánkba varázsolnák az adott játék csataterét.

Az nem teljesen világos, hogy mindez pontosan hogyan is működne, de a lényeg az, hogy a periférikus látásunknak úgymond nincs haszna, ha csupán a tévé képernyőjét nézzük, miközben játszunk, de ezzel a kivetítéses módszerrel még időben észrevehetnénk a szemünk sarkából, ha valaki el akar kapni. A kivetítő 360 fokban a falra vetíti a környezetet, a Kinect figyeli, hogy a játékosok merre mozognak a térben és milyen utasításokat adnak ki a mozdulataikkal, a szemüveg pedig a háromdimenziós élményről, illetve a projekciók pontos megjelenítéséről gondoskodna.

Természetesen az, hogy létezik egy ilyen szabadalom, nem jelenti azt, hogy a konzolban valóban lesz ilyen lehetőség. Valószínű, hogy ez csak egy kísérleti technológia, amit a biztonság kedvéért levédettek, nehogy valaki elorozza előlük, egyszóval ne legyen senki túlságosan izgatott.

A Microsoft a szobánk falára vetítené a játékokat