A Bethesda jogi osztálya a hónap elején perrel fenyegette meg a Minecraftot kitaláló Mojangot, mivel az új játékuknak a Scrolls címet adták, ez pedig ütközik és összekeverhető a Bethesda nagysikerű The Elder Scrolls-sorozatával.

A Bethesda egy svéd ügyvédi irodán keresztül szeretné rávenni őket, hogy álljanak el a név használatától, ám Notch szerint korábban peren kívül megegyeztek abban, hogy ők tisztán csak a Scrolls címet használják, s egy esetleges kiegészítő vagy folytatás érkezésekor olyan címet adnak, amit még véletlenül sem lehet összekeverni a The Elder Scrollsszal, például egy ilyet: Scrolls - The Banana Expansion.

A ügyvédeknek azonban ez nem volt elég, és most komoly jogi lépéseket fontolgatnak. Notchnak persze erre is van egy békés megoldása: a blogján kihívta a Bethesdát egy Quake 3 meccsre! A játékszabályok szerint egy-egy háromtagú csapat indul, majd mindkét fél választ egy pályát, a harmadik arénára pedig véletlenszerűen böknek rá. A 20 perces meccsek után az a stúdió a győztes, amelyik a legtöbb killt halmozta fel. Ha a Mojang nyer, a Bethesda ejti az ügyet, ha viszont Notch és bandája vereséget szenved, elállnak a Scrolls névtől, és úgy nevezik át az új projektet, hogy az megfeleljen a Bethesdának.

A Minecraft kitalálója Quake-ezni akar a Bethesdával