Bejelentésre került a Mafia 3 iOS és Android készülékekre szánt változata, amit csak Mafia III: Rivals néven emlegetnek. Ez a verzió az eredeti változattal megegyező keretek között folyik, azonos városban, azonos karakterekkel és eseményekkel, de egészen más nézőpontból közelíti meg ugyanazt a helyzetet.

A mobilos Mafia 3 a hardverben rejlő korlátozott lehetőségek miatt nem a konzolos és PC-s változat játékmechanikájára fog épülni, hanem egy szerepjátékokra emlékeztető séma szerint fog működni.

A zsebben elférő bűnszervezetünkbe negyven (az eredeti Mafia 3-ból ismerős) tagot szervezhetünk be. A tagokat magunk szerelhetjük fel halálos fegyverekkel és egyéb hasznos holmikkal, valamint a csapatunk segítségével akár online küzdelmeket is vívhatunk a többi játékos ellen. Mindezt szerepjátékokban látott játékmenethez hasonlítható módon tehetjük meg.

mafia-3-rivals.jpg

A konzolos és PC-s változatokkal egy időben, október 7-én érkező telefonos játék hivatalos weboldalán regisztrálva pedig extra karakterekre és felszerelésekre tehetünk szert.