Hivatalosan is alfafázisba lépett a Minacraftról elhíresült Mojang legújabb játéka, a Scrolls. A fantasy kártyacsata alfatesztjére már jó ideje lehetett jelentkezni, a kis csapat pedig már ma elkezdte kiosztani a kódokat azon szerencséseknek, akiket véletlenszerűen válogattak ki a jelentkezők közül.

Ez persze azt is jelenti egyben, hogy nem mindenki kap kódot.

"Egyelőre nem tervezzük bővíteni az alfateszterek listáját, így ha jelentkeztél és most nem volt szerencséd, attól tartok, hogy meg kell várnod a nyílt bétát." -- írta a hivatalos oldalon Jakob Porser tervező, megnyugtatva az érdeklődőket, hogy igen, lesz nyílt béta, ahogy annak idején a Minecraftnél is volt.


Az alfaváltozat jelenleg három fő komponenssel bír. Az első a Deck Builder, ami tulajdonképpen a kártyapaklik összeállításáért felelős rutin. Bár a játék elején egyből kérhetünk egy véletlenszerű paklit, ahogy egyre többet csatázunk, úgy válik szükségessé a saját stratégiánk kialakítása, ami személyre szabott paklit igényel. Egy pakliban mindegyik kártyából (itt scroll, azaz tekercs a nevük) három lehet egyszerre, egy pakli 40 kártyát számlál, és akármennyi paklink lehet.

Az egyjátékos módban a gép ellen küzdhetünk három nehézségi fokozaton, bossok és egyéb nyalánkságok nélkül. Itt még csak a mesterséges intelligencia tesztelésén van a hangsúly, szóval nem szabad túl nagy játéktartalmat várni -- arra ott lesz a végső verzió.

A többjátékos mód az igazi ínyencség különben is. Az Arénában csetelhetsz más játékosokkal, mi több, ki is hívhatod őket, de teljesen véletlenszerű csatákba is beugorhatsz, ismeretlen ellenfelekkel a világ minden tájáról. Multiban egyébként csak 90 másodperc áll rendelkezésünkre, hogy lépjünk, szóval nem árt sokat gyakorolni.

Notch most a hibajelentéseket várja, ezek számától függ, hogy mikor készül el a játék.