• Multiplayer projekten dolgozik a Naughty Dog
  • Ez a The Last of Us Part 2 többjátékos módjából nőtt ki
  • De lehet, hogy kapcsolódni fog a The Last of Ushoz

A Naughty Dog vezető játéktervezője, Vinit Agarwal tette közzé Twitteren azt az álláshirdetést, amelyben a Santa Monica-i főhadiszálláson dolgozó multiplayer csapathoz keres online rendszerprogramozót. Az hirdetést illusztráló képen pedig Ellie látható, a The Last of Us Part 2-ből.

naughty-dog-job-last-of-us-part-2.jpg

Mivel a The Last of Us Part 2-ből a fejlesztők kiszedték az online komponenst, hogy több időt tudjanak az egyjátékos élmény csiszolására szánni, így valószínűtlen, hogy ez a projekt közvetlen kötődne ehhez a játékhoz.

Azonban nem szabad elfelejteni, hogy mi állt abban a nyílt levélben, amit a multiplayer törlésekor adtak közzé: „a Factions mód továbbfejlesztésén is elkezdtünk dolgozni, ám a víziónk túlnőtt egy extra játékmódon, ami a hatalmas single kampány mellé kerülhetne. Mivel mindkettőt meg szeretnénk valósítani, ezért azt a nehéz döntést hoztuk, hogy a The Last of Us: Part 2 nem fog tartalmazni online módot.

Ugyanakkor idővel megízlelhetitek majd az online ambicióink gyümölcsét, csak nem a The Last of Us: Part 2 részeként. Hogy mikor és hol, az még nem eldöntött. De megnyugodhattok, mi is legalább annyira szeretjünk a Factions módot, mint a közösségünk, és alig várjunk, hogy megosszuk veletek a részleteket, amikor eljön az idő.”

Több, mint valószínű, hogy Agarwal most ehhez a projekthez keres embert, és nem lenne meglepő, ha kiderülne, hogy a The Last of Us Part 2 mellé érkezik egy olyan, önálló multiplayer játék, ami ugyanebben az univerzumban játszódik.